• Today is: Sunday, August 7, 2022

NUK DO TË KETË MË NAFTË TË LIRË

EA
April11/ 2020

Do të frenohet ulja e çmimit të derivateve të naftës, kurse OPEC ka zvogluar edhe kapacitetet e prodhimit të naftës.
Ofeta globale e naftës duhet të zvogëlohet për 10 milion barel brenda ditës, ose 10 për qind nga oferta globale, shkruan Reuters.

Sipas planifikimeve, në maj dhe në qershor do të prodhohen 10 milion barel më pak, kurse 8 milion më pak në korrik.

Nga janari 2001 deri në prill 2022, prodhimi i naftës do të zvoglohet për 6 milion barel brenda ditës.

Kërkohet që kësaj nisem t’i bashkangjiten më shumë shtete, posaçërisht kërkohet nga SHBA, por ende nuk dihet se si do të vendos, thekson Reuters.

SHBA është prodhuesi më i madh i naftës në botë, me mbi 12 milion nbarel në ditë.

Është folur se ndaj kësaj nisme do t’i bashkangjiten edhe Norvegjia, Brazili, Kanada, Arabia Saudite./ Gazeta FAKTI