• Today is: Sunday, April 18, 2021

Prangoset në Shkup kreu i mafias turke

fakti
January19/ 2021

Media  e përshkroi Peker si një “zot të famshëm të drogës” dhe raportoi se ai ishte akuzuar për përpjekjen e tij për t’i kontaktuar trafikantët e drogës në Maqedoninë e Veriut.

 

Sedat Peker, një udhëheqës i mafias turke, u arrestua në Maqedoninë e Veriut dhe do të ekstradohet në Turqi përmes Kosovës, njoftoi të hënën gazetari turk, Ahmet Dönmez, raporton Ahval.

Sipas Dönmez, Peker aktualisht mbahet në një stacion policor në Shkup, kryeqytetin e Maqedonisë Veriore. Ai gjithashtu shkruan se Peker u arrestua me kërkesë të Turqisë nga policia maqedonase.

Media  e përshkroi Peker si një “zot të famshëm të drogës” dhe raportoi se ai ishte akuzuar për përpjekjen e tij për t’i kontaktuar trafikantët e drogës në Maqedoninë e Veriut.

Peker kishte disa armiq të dukshëm të nivelit të lartë brenda Turqisë, duke përfshirë Berat Albayrak, dhëndrin e Presidentit turk, Rexhep Tajip Erdogan dhe Alaatin Cakici, një bos mafie afër Devlet Bahceli, partner i koalicionit me Erdoganin.

Ahval është website mediatik i financuar nga Emiratet e Bashkuara Arabe që raporton vetëm për Turqinë, që është hapur në vitin 2017. Në shkurt të vitit 2018, Ahval u bllokua nga qeveria turke për përdoruesit në Turqi.