• Today is: Monday, January 25, 2021

Kush është drejtori i ri i CIA-s?

fakti
January12/ 2021

Presidenti i ardhshëm amerikan, Joe Biden, do të emërojë ish-diplomatin e karrierës, William Burns, drejtor të Agjencisë Qendrore të Inteligjencës (CIA). Burns, 64 vjeç, ka shërbyer si ambasador në Rusi dhe Jordan dhe ka pasur një karrierë të suksesshme 33-vjeçare në Departamentin e Shtetit.

Kulmi i karrierës së tij diplomatike ishte pozicioni i Zëvendës Sekretarit të Shtetit të SHBA. Në 2014 ai doli në pension dhe mori drejtimin e Carnegie Endowment për Paqen Ndërkombëtare. Pas fërkimeve në Departamentin e Shtetit pas mbërritjes së Trump në Shtëpinë e Bardhë, Burns dha dorëheqjen për një kohë.

“Burns është një diplomat shembullor me përvojë disa dekadëshe në politikën botërore, i cili ka ruajtur dhe po ruan vendin tonë. Ai dhe unë ndajmë mendimin se veprimtaritë e inteligjencës duhet të jenë apolitike dhe që oficerët e përkushtuar të inteligjencës në shërbim të kombit tonë meritojnë mirënjohje dhe respekt. “Populli Amerikan do të flejë i qetë me Burns në krye të CIA-s.”

William Burns është vlerësuar me tre çmime presidenciale për merita të veçanta dhe dekorimin më të lartë civil nga Pentagoni dhe komuniteti i inteligjencës.