• Today is: Monday, January 18, 2021

“Thaçi ishte i dënuar me 10 vite burgim, jo 20 siç e tha në një debat”, e konfirmon gazetari që ndoqi rastin gjyqësor!

fakti
October17/ 2020

 

Gazetari që ndoqi rastet gjyqësorë para lufte dhe pas lufte, Agim Muhaxheri ka reaguar pas deklaratës së presidentit, Hashim Thaçi, se ai ishte i dënuar me 20 vite burgim.

Muhaxheri tregon hollësi për procesin gjyqësor ndaj 15 shqiptarëve, 12 prej të cilëve janë dënuar në mungesë – ndër ta i dënuar me 20 vjet burg ishte Adem Jashari dhe disa të akuzuar tjerë.

“Hashimi qe dënuar në mungesë me 10 vjet burg… Shih për këtë shkrimin tim – „Shqiptarëve të pambrojtur: 264 vjet burg“, i publikuar në gazetën „Bujku“ më 12 korrik 1997”, ka shkruar ai në Facebook.

Postimi i plotë:

Ti zotëri Hashim Thaçi nuk je dënuar me 20, po me 10 vjet burg në mungesë

Hashim Thaçi, i akuzuar për krime të luftës, në emisionin Debat plus të Ermal Pandurit zbrazi mllefin ndaj Albin Kurtit, të cilin e nxori në taborin e Serbisë armike.

Hashimi tha: „Kur unë jam dënuar me 20 vjet burg, ai (Kurti) ka dëgjuar Bjelo dugmen…

Përse e përmend Bjelo dugmen ?

Atëbotë në gjykatore janë sjellur vetëm tre të akuzuar – Besim Rama, Idriz Asllani dhe Avni Nura.

Ky zotëri që s‘e ka mbajtur asnjë ditë burg në kohën e regjimit të Milosheviqit, rren për hava…

Si gazetar e kam ndjekur procesin gjyqësor ndaj 15 shqiptarëve, 12 prej të cilëve janë dënuar në mungesë – ndër ta i dënuar me 20 vjet burg ishte Adem Jashari dhe disa të akuzuar tjerë…

Hashimi qe dënuar në mungesë me 10 vjet burg… Shih për këtë shkrimin tim – „Shqiptarëve të pambrojtur: 264 vjet burg“, i publikuar në gazetën „Bujku“ më 12 korrik 1997.

Kija inatin Albin Kurtit, po hakun mos ia ha !

Mos gënje !