• Today is: Friday, May 20, 2022

Pas dy muajsh hapet sërish xhamia Al-Aqsa në Jerusalem

fakti
May31/ 2020

Pasi u mbyll për dy muaj për shkak të koronavirusit, Xhamia Al-Aqsa në Jerusalem ka filluar përsëri të mirëpresë adhuruesit.

Kjo xhami është vendi i tretë më i shenjtë në Islam, pas Mekës dhe Medinës në Arabinë Saudite.

Në faljen e namazit morën qindra njerëz pjesë të cilët përmbanin maska mbrojtëse nga Covid-19. Ata u dëgjuan të gjithë teksa kanë thënë “Zoti është i madh”, disa prej tyre kanë puthur edhe tokën.

Besimtarët u përshëndetën nga drejtori i xhamisë Omar al-Kiswani, i cili i falënderoi ata për durimin e treguar, shkruan BBC.