• Today is: Monday, December 6, 2021

JA KUR DO TË FILLOJË TË RIHAPET ZVICRA

fakti
February22/ 2021

Siç theksoi Këshilltari Federal Guy Parmelin, strategjia e daljes ka të bëjë kryesisht me lehtësimin masave  për fëmijët dhe të rinjtë

Qeveria zviceriane ka bërë me dije se duke nisur nga 1 marsi  mund të nisë lehtësimi i masave kufizuese sikundër janë rihapja e dyqaneve, bibliotekave e të tjera aktivitete, njofton Euronerws.

Siç theksoi Këshilltari Federal Guy Parmelin, strategjia e daljes ka të bëjë kryesisht me lehtësimin masave  për fëmijët dhe të rinjtë. Ndërsa ministri i Shëndetësisë theksoi se nëse situata nga COVID-19  vijon të jetë me trend pozitiv, të tjera lehtësime do të lejohen.

“Situata po përmirësohet, vijon të mbetet një rrezik, por po përmirësohet, ne kemi perspektiva me të mira për javët dhe muajt e ardhshëm, prandaj mund të fillojmë të lehtësojmë ngadalë kufizimet. Me kujdes por po përpiqemi ta bëjmë atë në mënyrë të arsyeshme dhe nëse i kushtojmë vëmendje të kujdesshme, ne gjithashtu do të menaxhojmë të tjerë hapa lehtësuese në muajin prill e më tej,” – u shpreh ministri i Shëndetësisë në Zvicër, Alain Berset.

Qeveria dëshiron të marrë vendime çdo muaj në varësi të incidencës së infeksioneve dhe situatës në spitale, transmeton Gazeta FAKTI