• Today is: Sunday, April 18, 2021

COVID 19, NË MAQEDONI BIE NUMRI I TË INFEKTUARVE DHE TË VDEKURVE

fakti
January17/ 2021

Shkup, 17 janar/ Gazeta FAKTI – Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1530 teste, dhe 190 raste të reja të Kovid-19 janë regjistruar në: Shkup-71, Kumanovë-19, Tetovë-6, Prilep-12, Gostivar-3, Shtip-6, Manastir-1, Veles-6, Ohër-5, Strumicë-6, Kavadarci-8, Strugë-11, Kocani-1, Kërçovë-8, Gjevgjeli-4, Negotinë-8, Dibër-3, Resnjë-7, Dellçevë- 2, Radovish-1, Probishtip-2.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 2009 pacientë të shëruar nga: Shkupi -1356, Kumanova-51, Tetova -115, Prilepi-11, Gostivari-71, Shtipi -21, Manastiri-33, Velesi -33, Ohri-81, Strumica -27 , Kavadarci-41, Struga-33, Koçani-8, Kërçova-22, Sveti Nikole-8, Gjevgjelia-10, Dibra -10, Kriva Pallanka-7, Resnja-14, Radovishi -2, Berova-1, Dellçeva-17 , Vinica-10, Probistipi -2, Valandova-1, Demir Hisar-6, Makedonski Brodi -2, Bogdanci-2, Krusheva -1, Makedonska Kamenica-11, Demir Kapija-1, Dojrani -1.

Bilansi i viktimave është me sa vijon: 6 persona vdiqën katër pacientë nga Shkupi ( të moshës 60, 74, 44 dhe 86 vj.), një nga Kumanova (72 vj.) dhe një pacient nga Gostivari (64 vj.). Pacientët vdiqën në spital.
Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me Covid 19 në Maqedoni që nga fillimi i epidemisë është 88.938, i pacientëve të kuruar është 73601, i të vdekurve është 2702 dhe numri i rasteve aktive është 12.635. Nga dje, u regjistrua një test kontrolli, dhe sipas analizave të deritanishme epidemiologjike gjendja momentale e të infektuarve  nëpër qytete është me sa vijon:

Shkup 38573 të infektuar, prej të cilëve  aktiv 7373

• Kumanovë – 5015, aktiv 452

• Tetovë – 4955, aktiv 466

• Prilep – 4467, aktiv 301

• Gostivar – 3533, aktiv 332

• Shtip – 3434, aktiv 178

• Manastir – 3166, aktiv 257

• Veles – 2954, aktiv 335

• Ohër – 2651, aktiv 376

• Strumica – 2470, aktiv 383

• Kavadarci – 2388, aktiv 403

• Strugë –  2141, aktive 172

• Koçani – 1697, aktiv 142

• Kërçovë – 1662, aktiv 152

• Sveti Nikole – 1061, aktiv 53

• Gjevgjeli – 953, aktiv 130

• Negotinë –  941, aktiv 177

• Dibër – 714, aktiv 125

• Kriva Palanka – 701, aktiv 91

• Resnjë  – 708, aktiv 114

• Radovish  -674, aktiv 76

• Berovo 564, 60 aktiv

• Dellçevë – 530, aktiv 148

• Vinica – 475, aktiv 43

• Probishtipi – 474, aktiv 30

• Valandovë – 325, aktiv 29

• Demir Hisar  – 241, aktiv 13

• Makedonski Brod – 237, aktiv 15

• Bogdanci –  214, aktiv 38

• Kratovë – 209, aktive 17

• Krushevë – 190, aktive 35

• Makedonska Kamenica – 188, aktiv 46

• Demir Kapija  – 177, aktiv 39

• Pehçevo  -175, aktive 26

• Dojran – 81, aktiv 8